Hacking MSSQL Server - xp_cmdshell

ı found usernma and password but ı can not figure out secondly question how ı can figure out?

Kullanıcı adı ve şifreyi bulduğuna göre metasploit kullanmayı deneyebilirsin.

denedim olmadı yapamadım

kullandım bağlandım set cmd komut yazıyorum komut çalıştırabiliyorum ama c: altında çok dosya var nerde flag.txt nerede bulacağımım bilemiyorum ardım bulamadım

Dosya labda da belirtildiği gibi C dizini altında. Dosyayı okutmak için ilk başta type ile flag.txt denemiştim ama olmamıştı. Dosyanın adı biraz daha farklı olduğu için. C dizinindeki dosyaları listelemeyi dene ilk başta.

1 Like

hocam listelemeyi yaptığımda alfabetik olarak s den başlayıp z kaadar bayağı bir dosya var hepsini tek tek aramak baya güç flag.txt bulamıyorum metasploitle bağlandım dir ile listeledim gerisini bayrağı bulamıyorum @besimaltinok hocam bir ip ucu verir msisniz

Yazdığınız CMD komutuna dikkat edin,atdığınız ekran görüntüsü C:/ dizini değil

çözüm ne tam anlamadım

Merhabalar wordlist olarak hangi listeyi kullandınız ben unix_users.txt ve unix_passwords.txt kullandığımda sonuç alamadım. Daha sonrasında birçok farklı liste denedim fakat başaramadım.

yanlış hatırlamıyorsam username kullanma zaten default olarak verilmiş unix_password.txt kullan sade ben öyle yapmıştım

Hocam ben bulamadım default olan username açıklamalara baktım makine içerisine de baktım herhangi bir yere bir username bırakılmışmı diye fakat bulamadım

metasploitten çalıştırıyorsun ya options dediğinde rhosts vs vs çıkıyor orda username dokunma passwordde sadece unix ver bir dene bilgi verirsin

Hocam ben metasploit kullanmadan ’ nmap -p 1433 --script ms-sql-brute --script-args userdb=/PATH,passdb=/PATH ıp_addr’ şeklinde ilerliyordum. Sizin dediğiniz yöntemi deneyip size dönüş yapayım

Denedim fakat sonuç vermedi.

Yanlış yaptığım birşey olabilir belki ekran görüntüsü aldım bu yüzden

Sadece pass file tanımlamanız gerekiyor.
unset userpass_file diyip ayarı kaldırın
sonra
set pass_file dosya yeri verip deneyin.

2 Likes

mysql -u sa -p -h 10.0.33.31 -P 3306
Enter password:
ERROR 2002 (HY000): Can’t connect to server on ‘10.0.33.31’ (115)

Diyorum bağlanmıyor neden acaba siz nerden girdiniz?

msfconsole
use auxiliary/admin/mssql/mssql_exec ile hallettim kusura bakmayın.