Windows Internals LAB. document error AND Analysis of Malicious Documents malicious_pdf.zip html header

Windows internal labında indirdiğimiz dosyadan herhangı bir şey çalıştıramıyorum ve açamıyorum ekteki gibi error alıyorum.

Analysis of Malicious Documents malicious labında ise malicious_pdf.zip deki pdf i çıkarıp md5sum ile hashi aldıgımda veya virüstotal kullanarak aldığımda hashi doğru kabul etmiyor. + olarak pdf i anali,z ederken bu bir pdf değil html dosyasıodır uyarısı geliyor.

Analysis of Malicious Documents

In the Analysis of Malicious Documents lab, the malicious.pdf in the PDF question and answer section is not original. when I analyse the images in it, kaspersky and another photo appear.

Question 3:

Extract the images from malware.pdf. There is a gmail account in one of the images. Can you find it?

I think we need to access the original malicious file to find it and get the right answers. Otherwise, how should we proceed?

@besimaltinok

Windows Internals

I solved the error of dll files in the Windows Internal Components lab.

2 Likes

Bende de aynı sorun var

@dayandnight can you help please?

Windows Internals

How?

Sorunu tam olarak anlamadım ama bende şuan bu labı çözüyorum ve şuan şu şeklide ilerliyorum burada.

Benim yaşadığım sorun ise tarih içeren soruların bizden nasıl bir formatta tarih değerini istediğini belirtmediği için bulduğum tarihleri kabul ettiremiyorum.

logun üstüne tıkladığında gözüken tarih ve zaman dilimini olduğu gibi kopyalıyorsun

Threat için sorulan tarih sorusunda benim elde ettiğim sonuç aslında bu şekilde. Burada ki zaman dilimini alıyorum fakat olmuyor. Sizin dediğiniz logo hangisi oluyor ?

makinanın saati bozuk kalmış. siz saatin olduğu yerdeki sayıyı 2 arttırarak yazın PM yazılarınıda AM olarak değiştirin

Çok teşekkür ederim şuan oldu :pray:

1 Like

Process Category - What is the name and path of the saved file?

Bu soru için ipucu nedir? bir sürü path denedim ama bulamadım

CreateFile işlemlerini incelediniz mi?

1 Like

detaylı incelememiştim. şimdi çözdüm.

Portable Executable (PE) Format - What is the entry point of the “ConsoleApplication4.exe” file?
bu soru içinde bir açıklama yapmışsınız ama ben ondada takıldım. sanırım hesaplamasını yanlış yapıyorum veya yanlış şeyleri topluyorum.

edit: Alright, I was able to reach the correct answer.

2 Likes

o soruda ben de takıldım. dediğiniz yerlere baktım C:\U*****\u*** olandan şüphelendim ama olmadı. Diğer yollardan da sonuç çıkmadı. Nerede yanlış yapıyor olabilirim?

dosyanın ismini de dahil etmeniz gerekiyor

bu sorunu nasıl çözdünüz ben de Logfile.PML dosyasını açamadım.